- בית
- /
- ניתוחי חזה
- /
- החלפת שתלים
החלפת שתלים
לאחרונה ישנם הרבה פירסומים בנושא השתלים בניתוחי הגדלה ושחזורי שד, חלקם נכונים חלקם פחות. מכאן החשיבות לעשות סדר במידע; האם יש קשר בין הגדלה עם שתלים ו- ALCL? מה זה בכלל ALCL?
האם כדאי לבצע החלפת שתלים או להוציא השתלים? את כל השתלים? לאיזה שתלים? וכו׳. -ALCL הינו גידול ממאיר של המערכת החיסונית, זה לא גידול של השד.
ב2011 ארגון הבריאות האמריקאי (FDA) התחיל לחשוד שיש קשר בין ניתוחי חזה עם שתלים לגידול של המערכת החיסונית. אך ביולי 2019 הFDA פרסם הנחיות והן ללא עדות למחלה אין צורך להוציא את השתלים, אך אם יש סימני מחלה, יש להוציא את השתל והקופסית ולהפנות להמשך טיפול אונקולוגי.
מה צריך לדעת על החלפת שתלים?
- ALCL- מדובר בגידול נדיר ביותר, אם סרטן שד יש אחת לכל 8 נשים הגידול של המערכת החיסונית יש אחת לכל 30.000 עד ל50.000 נשים שעברו הגדלה, מלבד שתלים מחוספסים של מס׳ חברות שאצלם זה קורה יותר, לפיכך החשיבות של יצירת קשר עם הרופא המנתח.
- בשתלים חלקים זה כמעט ולא מופיע.
- כאמור הגידול הזה מופיע בנשים שעברו הגדלה או שחזור בשתלים מחוספסים מס׳ שנים לאחר ההגדלה. - סימני המחלה מאופיינים בהופעה פתאומית של נפיחות וכאבים נמשכים, כאשר הנפיחות נובעת מהצטברות נוזל סביב השתל. ולעיתים ניתן לצפות בגוש קטן הצמוד לקופסית סביב השתל.
לפיכך ממליץ לכל פציינטית שעברה ניתוח לעשות אולטרסאונד של השדיים כל שנה במידה ובהדמיה ניתן לצפות בנוזל כדאי לבצע שאיבה ושליחת הנוזל לציטולוגיה וכשמאבחנים גוש קטן בצמוד לקופסית לבצע ביופסיה.
כל הנ״ל ניתן לבצע תחת אולטרסאונד ללא ניתוח. במידה ויש אבחנה כאמור יש להוציא השתל עם הקופסית ולהפנות להמטולוג להמשך טיפול. ולא אין צורך להוציא השתל. בגדול מומלץ לאחר כ10 שנים לאחר ההגדלה לבצע החלפת שתלים, רצוי לחלקים, או להוציא את השתלים לחלוטין לבצע הרמת חזה והשתלת שומן במידת הצורך.