בשנים האחרונות החל גל חדש של ניתוחים מעצבי עכוזים. למרבה הפלא, האחראית להגברת המודעות לעכוזים מעוצבים ומחוטבים הינה ג'ניפר לופז, אשר העכוזים המפורסמים שלה יצרו את המודעות לחשיבות העכוזים בעיצוב הגוף הנשי. בארצות הברית מצביעים הנתונים הסטטיסטים בכל מה שקשור לניתוחי עיצוב הישבנים על תופעה עצומה בכל קנה מידה. בשנת 2004 לדוגמה, חלה עליה של 503 אחוזים במספר הניתוחים לעיצוב העכוזים.
איפיון ניתוח הגדלת עכוזים
ריימון גוונקה (RAMON GUENCA) המקסיקני, אשר סרק ועיבד מאות תמונות של עכוזים, הגיע למסקנה כי ישנן ארבע צורות עכוזים:
מהלך ניתוח עיצוב העכוזים:
J.A.DE LA PENA דרג את צניחת העכוזים לשלוש דרגות בדומה לשדיים, ומצא שאת הדרגה הראשונה והשנייה ניתן לתקן על ידי הגדלה, ובדרגה השלישית יש צורך בניתוח הרמת עכוזים. את עיצוב העכוזים ניתן להשיג על ידי שאיבות שומן והזרקות שומן, או לחילופין באמצעות ניתוחים להגדלת עכוזים.
הגדלת העכוזים נעשית דרך חתך באורך של כשישה ס"מ בשנץ בין העכוזים, דרכו מחדירים שתלים לשני צידי הישבן. את השתל ניתן למקם מתחת לשריר, בתוך השריר, מתחת למעטפת השריר, או מעל השריר.
מיקום השתל מעל השריר אינו עוד בשימוש, בשל מספר סיבוכים גדול ביותר. השימוש בשתל תחת השריר גם היא טכניקה בעיתית מאחר והשתל עלול לזוז בקלות ממקומו, נקודת הבליטה המקסימאלית גבוהה מידי, ובמקרים של צניחת עכוזים מקבלים שני קונטורים, כלומר אין תיקון של צניחת העכוזים. הטכניקות של החדרת השתל בתוך השריר ומתחת למעטפת השריר מוכחות ככאלה המשיגות תוצאות אסתטיות יפות ופחות סיבוכים.
סוגי השתלים בניתוח עיצוב הישבן:
ישנם שני סוגי שתלים אשר בהם אני משתמש בניתוח לעיצוב עכוזים. השתל הראשון הינו מעטפת קשיחה אשר בתוכה יש חומר ג'ל סיליקון דחוס, או אלסטומר, סיליקון שהוא קשה יותר ויש צורך בחתך ארוך יותר כדי להחדירו. כבר בפגישת הייעוץ הראשונה תוכלו לדעת מהי הטכניקה המתאימה ביותר לכם, ולתוצאות המבוקשות מניתוח עיצוב העכוזים.
סיכונים וסיבוכים, ותהליך ההחלמה מניתוח עיצוב עכוזים:
ניתוח עיצוב וחיטוב הישבנים הוא ניתוח אשר קיימים בו מספר סיבוכים וסיכונים הכוללים סרומות, זיהומים, פתיחת הפצע ויציאה בלתי רצונית של השתלים, תזוזה של השתלים ופצעי לחץ. חשוב להדגיש כי מדובר בסיכונים וסיבוכים אשר בחלקם נדירים, והתקווה היא שעם הזמן והניסיון המצטבר, הטכניקות והשתלים ישתפרו ומספר הסיבוכים יקטן בניתוח עיצוב עכוזים.
ניתוח עיצוב עכוזים, חיטוב הישבן, הינו ניתוח חדש יחסית המגיע אלינו בעיקר מארצות הברית, שם הוא נפוץ מאוד. הניתוח מתאים לכל אלו החושקים לעצב את הישבנים, ומציע טכניקות ניתוחיות שונות לעיצוב העכוזים, כמו שאיבת שומן, החדרת שתלים לאזורים מסוימים בעכוז ועוד. הדרך אל החלום מתחילה בשיחת טלפון אחת למרפאות ד"ר וינברג, וממשיכה בשיחת ייעוץ בה תוכלו לעמוד על יתרונות הטכניקות הניתוחיות השונות לעיצוב העכוז.